× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kedinize Evde Yapabileceğiniz 5 Mama Tarifi


Eğer bir kediniz varsa, mama seçimi yapmanın ne kadar zor olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Kediniz için evde hazırlayabileceğiniz beş mama!

Kedinize Evde Yapabileceğiniz 5 Mama Tarifi

Sevimli kedi dostlarımız, söz konusu yemek olunca oldukça karmaşık bir yapıya bürünebiliyor. Kedilerin yemek seçimi gerçekten de onların duygu durumlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ama bu durumun diğer nedenlerinden birisi de tabi ki kedilerin naif yapısı ve özellikle midelerinin hassasiyetidir.

Bu nedenle eğer kedinize bir mama almak istiyorsanız, seçim kararını kedinize bırakmanız gerekmektedir. Bunu yaparken de büyük boy mamalar yerine küçük paketlerle kedinize mamaları denettirmeniz gerekmektedir. Kedinizin seçtiği mamayı mümkünse değiştirmeyin eğer değiştirmeniz gerekirse sizin için hazırladığımız Kedi Maması Nasıl Değiştirilir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.


Evde kedi maması nasıl yapılır?

Eğer kedinize yeni mama veya alternatif mama arayışındaysanız, bu arayışınızı evde hazırlayacağınız mamalar ile karşılamanız oldukça kolay. Evde yapacağınızın kedi maması, hazır paketli mamalardan daha doğal içeriğe sahip olacağı için tereddüttüdünüzü de azaltacaktır. Bu yazımızda da sizler için en sevilen ve en popüler beş ev yapımı kedi mamasını derledik.

1. Etli Ispanaklı Ev Yapımı Kedi Maması

İşe malzemeler ile başlamak gerekirse bir kase pirinç, 250gr kadar ıspanak, yarım kilo kıyma (kediniz et veya tavuk seviyorsa ikisinden birisini tercih edebilirsiniz) yeterli olacaktır. İlk yapmanız gereken ıspanağı hafif kaynatmak. Ispanağın besin değerini kaybetmeden diriliğini alacak kadar kaynatmanız yeterlidir. Aynı şekilde çiğ veya az pişmiş bir kıymayı bu ıspanak ile karıştırmanız yeterlidir. Pirinci ise üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakın. Pirinç piştikten sonra diğer malzemeler ile birleştirin ve blender ile öğütün. Ardından soğutmaya bırakın, bu esnada dolapta bekletmeniz daha sağlıklı olacaktır. Soğuyan mamayı kedinize servis edebilirsiniz.

Etli ıspanaklı kedi maması oldukça popüler ve besleyici bir ev yapımı kedi mamasıdır.

2. Ton balıklı ve Ciğerli Ev Yapımı Kedi Maması

Kedi sahibi olmayan insanlar bile kedilerin ton balığı ve ciğere bayıldığını çok iyi bilmektedir. Peki ya bu iki malzemeyi kedinizin maması için ana gıda maddesi olarak kullansak nasıl olur? 100 gram ciğer, 1 konserve ton balığı ve yarım kase pirinç.

Esasında burada ton balığı kullanmak yerine sıradan bir balık kullanmanız daha iyi olacaktır çünkü ton balıkları çok da sağlıklı değildir. Yine de tarifi verecek olursa ciğerleri macun kıvamına getirebilecek şekilde haşlayın, aynı haşlama suyuna pirinci ekleyin ve onu da haşlayın. Haşlanan karışıma yağı alınmış ton balığını ekleyin. Bu karışımı mutfak robotu ile macun haline getirin ve şekillendirin. Buzdolabında soğuyan ev yapımı kedi mamasını kedinize verebilirsiniz.

3. Tavuklu Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi

Tavuk ve yeşil fasulyeden kediniz için harikalar yaratabilirsiniz. Malzemeler, 300-400 gram tavuk eti (göğüs, kalça veya but olabilir), 1 kabak, 1 havuç, 5-6 adet, yeşil fasulye. İsteğe göre: Seçtiğiniz tahıldan yarım su bardağı veya kuru ekmek.

Yapımı ise oldukça basit, tencereye eklediğiniz kabukları soyulmuş sebzeleri tavuk ile birlikte haşlayın. Haşlanan eti tencereden alın ve küçük dilimler haline getirin. Küçük dilimli hale getirilmiş tavukları tencereye geri ekleyin. Bu esnada dilerseniz tahıl ekleyin ve tencerenin ağzını kapatıp tüm malzemelerin yumuşumasını bekleyin. Son aşamada iyice karıştırın. Dilerseniz püre haline getirerek servis edebilirsiniz.



Etiketler: ev yapımı kedi maması, evde kedi maması nasıl yapılır, evde kedi maması yapma