× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kayıp Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?


Sokakta veya herhangi bir yerde kayıp olduğu belli olan bir kedi bulmanız halinde sahibine ulaşmanız ve kediyi ailesine ulaştırmak için elinizden geleni yapmanız gerekmektedir. Kediler bazı dönemlerde evlerden kaçabiliyor veya evi bulamıyor bu gibi durumlarda sokaklarda fazla dayanamıyor. Bir çok cins kedi evde büyütüldüğü için dışarıdaki sert yaşama alışmakta zorlanıyor ve şartlara uyamadığı için kısa sürede yorulmaya başlıyor. Bir kedinin kayıp olduğunu anlamanız çok basittir; kedide tasma varsa, cins kediyse veya tüyleri yeni taranmışsa bu büyük ihtimalle ev kedisidir. Ev kedileri sokakta geziyorsa kayıp olabileceği ihtimali oldukça yüksektir. Bu makalemizde kayıp kedi bulmanız halinde neler yapmanız gerektiğini anlatacağız.

[REKLAM]

Kayıp Kedi Buldum Ne Yapmalıyım?

Barınaklara Haber Verin

Çevrenizdeki barınaklara telefon yoluyla iletişime geçin ve kedinin özelliklerini barınağa bildirin. Eğer kedi yeni kaybolmamışsa büyük ihtimalle sahipleri barınağa kedinin kayıp olduğu hakkında bilgi vermiştir. Sizin barınağa haber vermeniz durumunda barınak yetkilileri durumu inceleyerek size geri dönüş yapacaktır. Eğer daha önce barınağa bu tarz bir kayıp bildirimi gelmemişse barınak kediyi sahiplenerek bakımını üstlenebilir. Kayıp kediyi barınağa verdikten sonra gorenduyan.com sitesinde kayıp kedi bulduğunuzu belirtin ve kediyi hangi barınağa bıraktığınızı açıkça yazın. Kedinin fotoğrafını çekip yüklerseniz sahibi açısından çok daha kolay tespit edilir olacaktır. Çevrenizdeki barınakları öğrenmek için arama motorlarına “ilçeniz barınak” şekline arama yapınız ve yakın olan barınaklar listelensin.


Veterinerlere Haber Verin

Kedinin kayıp olduğu cadde ve mahalle üzerindeki veterinerlere bulduğunuz kediyi götürün veya fotoğrafını çekip gösterin. Daha önce veterinere getirilmiş bir kediyse mutlaka veteriner hekim yada çalışanları kediyi tanıyacaktır. Çevrenizdeki veterinerler kediyi tanıması halinde sahibi ile iletişime geçecektir. Eğer kedinin sahibini tanıyor lakin iletişime geçmek için herhangi bir bilgi yoksa kediyi veterinere teslim edin daha sonrasında Gören Duyan'da bu bilgiyi paylaşın. Kedinin sahibi sitede gezinirken kedisini görmesi halinde veteriner kliniğine giderek kedisini rahatlıkla teslim alabilir.


Gören Duyan'a ilan gönder

Gören Duyan’da Yayınlanan Kedi İlanlarına Bakın

Kedisini kaybetmiş bir kişi ilk olarak kayıp kedi ilanı verir. Önceden mahalle mahalle kayıp kedi ilanı olan posterler olurdu. Artık insanlar evcil hayvanını kaybettiği zaman Gören Duyan sitesinde kayıp kedi ilanı vermektedir. Kayıp kedi ilanlarına bakarken bulunduğunuz ilçeye özel kayıp ilanlarına bakınız. Eğer kedinin sahibi bir ilan vermişsse ilan üzerinden sahibiyle iletişime geçerek kediyi teslim edin. Kayıp kedi ilanlarına bakarken gören duyan üzerinden arama filtrelemeleri yapabilirsiniz bu sayede en alakalı kayıp ilanlarını listeleyebilirsiniz. https://www.gorenduyan.com/category/kedi sayfasından kayıp kedi ilanlarına göz atabilirsiniz. Sadece kayıp kedi değil aynı zamanda kayıp diğer evcil hayvanlarında (köpek, kuş ve papağan) ilanlarını gören duyan sitesinde verebilirsiniz.

Gören Duyan’a Kayıp Kedi İlanı Gönder

Gören Duyan sitesi sadece evcil hayvanını kaybedenlerin ilan oluşturduğu bir site değildir. Evcil hayvanı bulan kişilerde ilan oluşturarak hayvanın sahibine ulaşılmasında önemli bir rol oynayabilir. Gören duyan sitesinde kayıp kedi ilanı göndermek için sitenin üst menüsünde bulunan “ilan gönder” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. İlan gönder sayfasından kedi hakkında tüm gerekli bilgileri girmeniz sahibinin tespitini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bir kaç farklı açıdan fotoğraf yüklemeniz de yararlı olacaktır. Kayıp kedi buldum ne yapmalıyım? Sorusuna rahatça cevap vermek istiyorsanız yapmanız gerekenleri makalemizde listeledik. Gören Duyan sitesi sadece hayvanlar için değil aynı zamanda diğer tüm kayıp kategorilerinde ilan verebileceğiniz bir sitedir.

Gören Duyan'a ilan gönder



Etiketler: Gören Duyan, Kayıp Kedi, Kayıp Kedi Bulanlar, Kayıp Kedi Buldum