× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kayıp Eşya / Evcil Hayvan Bulma Duası


Bazen kaybettiğimiz bir şeyler olduğunda, o şeyi geri kazanmak için kendimizi maneviyata teslim ederiz. Hele ki kaybettiğimiz şeyin bizim için manevi veya maddi bir değeri varsa… İşte sizler de böyle bir durumla karşı karşıyaysanız ve artık çareyi maneviyatta ve Allah’ta arıyorsanız ve bunu nasıl yapabileceğinizi bilmiyorsanız. Kaybettiğiniz eşyayı bulmak için okunacak duaları sizler için derledik.


Kayıp Eşya / Evcil Hayvan Bulma Duası


Kaybedilen bir şey için Allah (cc)’tan yardım istemek doğru mudur diye düşünüyorsanız, Hz. Ömer (ra)’in oğlu Abdullah bir yerlerde şöyle buyurmuştur:

“Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekat namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder:

"Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."

Gören Duyan'a ilan gönder

Hz. Ömer (ra)’in oğlu Abdullah’ın okuduğu bu duanın Türkçe meali ise şu şekildedir:

"Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Bostanu'l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi, s. 304)

Okuyacağınız bu duaya ek olarak, her gün yirmi beş kere, "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne…" duasını da okumanız, İslam alimi İbni Abidin tarafından önerilmektedir. Duanın sonunda ise kaybettiğiniz şeyin adını söylemeniz gerekmektedir.

Kayıp kedi bulma duası


Eğer kaybettiğiniz şey bir evcil hayvanınız veya bir kediniz ise bu durumda da çözümü yine alemlerin Rabbi, Allah (cc)’ta arayabilirsiniz. Bu durumda sizler için İslam alimlerinin belirttiği şekilde kayıp kedi bulma duası şeklinde bir araştırmamız oldu. Yaptığımız araştırmalarda, kaybettiğiniz şeyin ne olduğu fark etmeksiniz kendinizi Allah (cc)’a aynı şekilde adamanız ve o şey için aynı şekilde, sabırla dua etmeniz gerektiği belirtilmiştir.

Bu durumda az önce bahsettiğiniz "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne…" duasını okuyarak, en sonda bulunan noktalı yere kedinizin veya evcil hayvanınızın adını ekleyerek Allah (cc)’tan yardım isteyebilirsiniz.

Eğer kaybolan kedinin ardından kayıp kedi bulma duası okumanın dini açıdan uygun olup olmadığını merak ediyorsanız, az önce sizlere sunduğumuz kaynaklardan da yararlanarak bu durumun gayet doğal ve makbul olduğunu da görebilirsiniz. Alemlerin Rabbi, Allah (cc)’tan temiz kalple dileyeceğiniz bir istek, er ya da geç sizlere bir şekilde dönecektir.

Gören Duyan'a ilan gönder

Eğer sizlerin de kayıp bir kedisi veya kayıp bir eşyası varsa Gören Duyan sitesini kullanarak öncelikle bir kayıp ilanı oluşturmanızı öneririz. Unutmayın, tedbir sizden tevekkül Allah’tan olmalıdır. Kaybettiğimiz bir şeyin ardından elimizden geleni yapmadan, yalnızca Allah’a sığınmak elbette yanlış olacaktır. Bizlerin yapması gereken kaybettiğimiz şeyin ardından elimizden geleni yaparak o eşyayı aramak ve eşyayı ararken, eşyayı bulmamıza yardım etmesi için Allah (cc)’tan yardım istemektir. Aksi takdirde isteğimiz elbette samimi olmayacaktır. Unutmayın elimizden geleni yapmadan, bir şeyleri halletmeye çalışmak da makbul değildir.

Eğer Gören Duyan aracılığıyla kayıp ilanı nasıl verilir diye merak ediyorsanız sizler için daha önce yayınladığımız yazıya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız rehber ile detaylı bir ilan oluşturabilir ve kaybettiğiniz şeyi daha hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Gören Duyan'a ilan gönder



Etiketler: Kayıp kedi bulma duası, kayıp bulma duası, kayıp köpek bulma duası