× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kediler Neden Ağlar? Kediler Ağlar mı?


Hayvanların duyguları, biz insanlara göre daha farklı olabilmektedir. Sevimci dostlarımız kedilerin ise duyguları oldukça karmaşıktır. Bu karmaşıklığa rağmen kediniz ile kuracağınız bağ ve onu iyi gözlemleyerek, kedinizin duygularını kolayca anlayabilirsiniz. Kediler ile ilgili en çok merak edilen konuların başında ise kediler ağlar mı sorusu gelmektedir. Eğer sizler de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bu konu hakkında yapılmış araştırmaları sizler için derledik.

Kediler Neden Ağlar? Kediler Ağlar mı?

Eğer kedinizin ağladığını düşünüyorsanız veya kediler neden ağlar gibi miyavlar diye düşünüyorsanız öncelikle bu durumu bir insan duygusu ile kıyaslayarak anlamaya çalışmamalısınız. Kedilerin ağlama duygusu, biz insanların ağlama duygusu ile aynı değildir. Eğer kedinizin gözlerinden yaş geliyorsa, bu onun ağladığı anlamına tam olarak gelmemektedir. Fakat yine de kedinizin gözlerinden yaş geliyorsa bu durum farklı bir şeyi ifade ediyor olabilir. Çünkü kedilerin gözlerinden yaş gelmesi durumu sık sık yaşanan bir durum değildir. Kedinizin gözlerinden sık sık yaş gelmeye başladıysa bu durum kedinizin farklı bir yerinde veya gözlerinde bir sorun olduğunun göstergesi olabilir. Bu nedenle olası bir benzeri durumda bir veterineri ziyaret etmeniz oldukça önemlidir.

Kediler Neden Ağlar Gibi Miyavlar?

Kedilerin çıkardığı sesler, kendi iç dünyalarında yaşadığı duygu-durum farklılıklarına göre değişiklik göstermektedir. Eğer kediniz ağlar gibi miyavlıyor ise bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir. Örneğin kedilerin bulunduğu bölgede yabancı bir kedi yer alıyorsa, kediniz ağlamaya benzer değişik bir miyavlama sesi çıkartabilir. Bunun nedeni ise kedinin kendini diğer yabancı kedilere karşı bir tür hakimiyet kurma isteğidir.

Eğer kediniz yavru bir kedi ise bu sesi çıkarma sebebi yine farklılık gösterebilir. Eğer yavru kediniz ağlamaya benzer bir miyavlama sesi çıkartıyorsa, annesine “ben buradayım” mesajı veriyor olabilir. Fakat yavru kediniz yine kendini huzursuz hissediyorsa veya temel ihtiyaçlarını yeterli şekilde karşılıyamıyorsa benzeri miyavlama sesini çıkartabilmektedir.

Kedilerin Ağladığını Nasıl Anlarız?

Kedilerin ağladığını nasıl anlarız gibi bir soru sizlerin de aklında varsa öncelikle kendinizin çıkardığı seslere odaklanmanızı öneririz. Eğer kediniz sık sık ağlama benzeri bir ses çıkarıyorsa ve/veya gözlerinden de yaş geliyorsa bu durumu ciddiye almanız gerekebilir. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu durum kedinizin farklı bir sorununa işaret ediyor olabilir.

Eğer kedinizin bir hastalığı varsa veya bir sakatlığı varsa kedinizin ağlıyor olması muhtemeldir. Bu nedenle yapmanız gereken ilk şey kedinizin fiziksel muaynesini evde kendi kendinize yapmalısınız. Eğer gözle görülür bir fark veya sorun fark ettiyseniz bir veterine gitmeniz çok daha doğru olacaktır. Eğer gözle görülür bir fark veya sorun fark etmediyseniz ve buna rağmen ağlamaya benzer sesler ve göz yaşı gelmeye devam ediyorsa da bir veteriner kontrolü iyi olacaktır.

Kediler Ağlar mı?

Kedinizin diğer bir ağlama sebebi de duygusal olabilir. Evet, kedilerin de duygusal sorunlar yaşadığı bilinen bir gerçek. Eğer kedinizin yaşam alanında bir değişiklik veya yenilik meydana geldiyse kediniz bu durumdan sandığınızdan daha çok etkilenmiş olabilir. Evde yaşanan küçük değişiklikler bile kedilerin paniklemesine neden olabilmektedir. Bu nedenle kedilerin yaşam alanlarını olabildiğince stabil tutmak önemlidir.

Eğer kedinizde de benzeri bir duygusal durum varsa, ona yardımcı olabilmek adına kedinizi güvende hissettirmek için onun yanında daha çok zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca kedinizin sevdiği oyuncaklarla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Eğer kedinizin yaşam alanında bir değişiklik yaptıysanız, örneğin kedinizin kumunun yerini değiştirdiyseniz, kumu yerine geri getirmek iyi bir sonuç verebilir.



Etiketler: Kediler ağlar mı?, kediler neden ağlar?, Kedilerin ağladığını nasıl anlarız?, Kediler neden ağlar gibi miyavlar?