× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kediler Nasıl Mutlu Edilir? İşte Kedilerin En Sevdiği Oyunlar!


Kedilerin en sevdiği oyunlar birçok kedi için farklılık gösterse de genele bakıldığında birçok kedi benzeri oyunları sevmektedir. Eğer bir evcil kedi sahibiyseniz ve kediniz ile oynayacak oyun bulmakta zorlanıyorsanız veya yeni oyunlar bulmak istiyorsanız. Kedilerin en sevdiği oyunlar yazımızda yer alan oyunları deneyebilirsiniz.

Kediler Nasıl Mutlu Edilir? İşte Kedilerin En Sevdiği Oyunlar!

Kediler ile oyun oynama aktivitesi kedinizin hem eğlence ihtiyacı giderecek hem de onun fiziksel egzersizlerini yapması için eğlenceli bir zaman aralığı olacaktır. Bu nedenle kedilerin ev sevdiği oyunlar yazımızda kedileriniz için hem eğlenceli hem de fiziksel egzersizler içeren oyunları sizler için derledik.

Kedilerle oynayacağınız oyunlar ile bir yandan da kediniz ile aranızdaki bağı güçlendirmeniz de mümkündür. Bunun asıl nedeni ise kediniz evde geçirdiği zamanda körelen avcılık yetenekleri geri kazanmakla kalmıyor, içinde biriken enerjiyi de kullanma fırsatı buluyor. Kedinizin avcılık yeteneğini sizinle yeniden denemesi, biriken negatif enerjiyi kendisine ve etrafına zarar vermeden kullanması kediniz için oldukça değerlidir.

Yavru Kedilerin En Sevdiği Oyunlar

Eğer bir yavru kedi sahibiyseniz, yavru kedi ile oynanabilecek oyunlar aramaktan Google’da çok fazla zaman geçirmiş olabilirsiniz. Yavru kedilerin enerjik ve sürekli eğlenmek isteyen yapısı nedeniyle kendisiyle oynayacak oyun bulmak bir süre sonra insanı yorabilir. Tüm yorgunluğa rağmen, tatlı bir yavru kedi ile oyun oynamak insan için oldukça pozitif gelecektir.

Eğer yavru kediniz varsa yavru kedilerin en sevdiği oyunlar gibisinden bir başlığın esasında gereksiz olduğunu zamanla keşfedeceksinizdir. Çünkü yavru kediler etrafınızda yer alan her şeyi bir oyun nesnesine dönüştürebilir. Fakat kedinizin her şeyle oynamak istemesine kesinlikle izin vermemelisiniz. Kedinize fiziksel olarak zarar verebilecek keskin ve sert objelerin yanı sıra, kolaylıkla yutabileceği küçük nesneleri de ondan uzak tutmanız gerekmektedir. Kediniz bu nesneler ile oyun oynamaya çalışırken kendine çok ciddi zararlar verebilir. Yavru kedilerin narin yapıları dikkate alınması gereken bir konudur.

Eğer yavru kediniz için oyuncak arıyorsanız, ağzına alıp ısırabileceği bir nesne bulmanız gerekmektedir. Kediler dişlerini bir yerlere geçirmeyi çok severler. Örneğin pamuk bir malzemeye sahip bir oyuncak olabilir. Kediniz oyun oynarken kalıtsal olarak diğer kardeşleri ile de oynamaya kodlanmışlardır. Bu nedenle evde yalnız yaşayan bir yavru kediniz varsa ona kardeşlerini anımsatacak şeyler ilerleyen zamanlarda kedinizin size zarar vermesine neden olacaktır. Yavru kedi, kardeşleriyle oynarken avcılık yeteneklerini geliştirmek için pençesini ve dişlerini sıklıkla kullanır. Bu durum kediler için oldukça sıradandır ama kediniz sizin ayak ve elleriniz ile oynamaya alışırsa, ilerleyen zamanlarda ciddi yaralanmalara da neden olabilirler.

Yetişkin Kedilerin Ev Sevdiği Oyunlar

Eğer kediniz bir yetişkinse onlarla oynayacak oyunlar bulmak da esasında o kadar zor değil. Kediler hayatlarının her döneminde oldukça eğlence düşkünü canlılardır. Fakat kediler oynadıkları bir oyundan hızlıca sıkılabilirler. Bu nedenle kediniz için farklı oyuncaklar bulmanız çok daha iyi olacaktır. Kedinize alabileceğiniz veya yapabileceğiniz bir sopalı oyuncak, kağıttan toplar, ip yumakları ya da şişe kapakları oldukça pratik ve kediniz için eğlenceli oyuncaklardır.

Kediniz ile oyun oynadıktan sonra bu oyuncakları onları görmeyeceği bir yere kaldırmanız da önemlidir. Kediler sürekli ulaşabildiği oyun ve oyuncaklardan kolayca sıkılır. Bu nedenle bu oyuncaklarla oynadığınız oyunları belirli bir döngü ile oynamanız çok daha doğru olacaktır.

Kedilerin Ev Sevdiği Oyunlar

  • Oyuncağı atma ve yakalama oyunu,
  • Buruşturulmuş kağıtlar ile oynama. Kediler bu nesnenin sesini çok severler.
  • İp ve tüyler ile oynanan oyunlar.
  • Kese kağıdı ya da kutu oyunları. Kedinizi bu nesnelere saklamayabilirsiniz.
  • Lazer ya da ışık yansımaları.
  • Ya da telefondaki renkli oyunlar. Uygulama pazarında kedilere özel hazırlanan oyunlar var, gerçekten de…


Etiketler: Kedilerin en sevdiği oyunlar, yavru kedi ile oynanabilecek oyunlar