× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kediler Kaybolduğunda Nereye Gider? Evden Neden Kaçarlar?


Eğer bir kedi sahibiyseniz mutlaka ama mutlaka evden kaçma olayıyla karşı karşıya kalmışsınız demektir. Eğer kediniz daha önce evden kaçmadıysa ya çok şanslısınız ya da kediniz evden kaçmak için gün sayıyordur. Peki ya kediler kaybolduğunda nereye gider veya kediler neden evden kaçar diye hiç merak ettiniz mi?

Kediler Kaybolduğunda Nereye Gider? Evden Neden Kaçarlar?

Evet, kediler gerçekten de evlerini çok severler hatta evlerinden hiç dışarıya çıkmak istemezler. Fakat bir yandan da gözleri hep dışarıdadır, kaçmak için en ufak anı beklerler ve çoğu kedi de hayatında bir kere bile olsa evden kaçar. Peki ya neden? Kediler bu kadar evcil canlılarken, kediler neden evden kaçar? Ve daha da önemlisi evden kaçan kedi neden evi geri döner? Bu sorular birçok kedi severin veya hayvan severin aklını kurcalar fakat bunların hepsinin mantıklı bir sebebi var.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kediler Neden Evden Kaçmak İster?

Kabul ediyoruz, kediler gerçekten de “uzaylı” misali acayip canlılar ama aslında yaptıkları birçok şeyin mantıklı bir nedeni var. Dilerseniz kediler neden evden kaçar ve ardından kediler kaybolduğunda nereye gider sorusunu cevaplamaya geçebiliriz. 

Kedilerin evden kaçma olayı oldukça meşhurdur, peki ya kediler evden neden kaçar? Kedinizin evinde bir kuş sütü eksik diye düşünüyorsanız ve bunun ona yeterli olacağını düşünüyorsanız, tekrar düşünmenizde fayda var. Kediler, evcil canlılar oldukları kadar da özgür ruha sahip canlılardır. Bu nedenle evinizi, sizi ve hayatını istedikleri kadar sevmelerine karşın sürekli olarak evden kaçma istekleri vardır. Kediler kaybolduğunda nereye gider sorusunun bu nedenle birkaç cevabı vardır. Bu sorunun cevabına geçmeden önce kediler evden neden kaçar sorusunu detaylandırmakta fayda var.

Kedilerin merak duygusu, onların evcilliğinin bile önüne geçebilecek önemli bir duygudur. Kedilerin özgür ruhları, çılgın merakları ile birleştiğinde ortaya kaçma gibi durumlar kolaylıkla çıkabilmektedir. Kedilerin bu merak duygusunun ortaya çıktığı özel dönemler bile vardır. Örneğin dişi kediler kızgınlık döneminde evden kaçmaya daha meyillidir. Bu nedenle kızgınlık döneminde olan bir dişi kedinin dışarıya çıkmasını engellemek için ona hiçbir fırsat verilmemelidir. Aksi takdirde kediniz, sizin tahmin bile edemeyeceğiniz şekilde evden kaçabilir. Ve evet, kediniz bu açığı sizden önce fark ederse istemediğiniz bir durum yaşanacaktır. Kayıp kedi çoktan evden kaçmış ve hatta çiftleşmiş bile olacaktır.

Gören Duyan'a ilan gönder

Erkek kediler ise kızgınlık döneminde dişiler kadar dışarıya kaçma eğilimi göstermemektedir. Ama burada devreye giren özel bir şey de var. Eğer erkek kediniz, dışarıda onu bekleyen bir dişi kedi ile bir şekilde iletişime geçerse yine dişi kediler gibi evden dışarı çıkmak için fırsat kollayacaktır.

Peki ya bu durumu nasıl engelleyebilirsiniz? Kediler 4 aylıktan itibaren kızgınlaşmaya başlayabilir. Bu yaş size çok erken gelse de kedilerin doğası için oldukça erken bir yaştır. Bu nedenle eğer bir kediniz varsa onu olabildiğince erken kısırlaştırmanızda fayda var. Kısırlaştırmak olası bir kaçma ve kaza durumunu engellediği gibi kedinizin sağlığı açısından da oldukça olumludur.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kediler Kaybolduğunda Nereye Gider?

Esasınsa yazımızın şimdiye kadar okuduğunuz bölümünde cevapları aldınız. Sizin ve kedinizin yaşadığı bölgeye bağlı olarak kediniz yakın bir çevrede olacaktır. Kediler evlerini kaybetmeyecek türden canlılar olduğu için ve “evime mutlaka geri dönerim” mantığında olduklarından dolayı genelde çok uzağa gitmeyi tercih etmezler. Kediniz evden kaçtıysa ilk başta mahalledeki insanlara kedinizi görüp görmediklerini sorabilirsiniz. Gören Duyan aracılığıyla kayıp kedi ilanı vererek binlerce kişiye ulaştırabilirsiniz.

Kediniz başına olumsuz bir şey gelmediği sürece acıktığında evine geri dönmeyi tercih edecektir. Eğer kediniz dışarıdaki hayata adapte olduysa ki bu çok zordur, dışarıda yaşamak için elinden geleni yapacaktır.

Gören Duyan'a ilan gönder



Etiketler: Kediler Kaybolduğunda Nereye Gider? Evden Neden Kaçarlar?