× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Evcil Hayvan ile Nasıl Seyahat Edilir?


Eğer bir evcil hayvan sahibiyseniz ve bir seyahate çıkmanız gerekiyorsa, bu durum sizler için her zaman korkutucu olmuştur. Fakat sanılanın aksine evcil hayvanınız ile yola çıkmak o kadar da zor değildir.

Evcil Hayvan ile Nasıl Seyahat Edilir?

Evcil Hayvanınızı Güvende Tutun

Seyahate çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey evcil hayvanınızın güvenliği olacaktır. Evcil hayvan ile çıkılan seyahatlerde dostunuzun kaybolma ihtimali artmaktadır. Günümüzde her üç evcil hayvandan birinin kaybolduğunu da düşünürsek, bu oran seyahatlerde daha da artacaktır.

Evcil hayvanınızın kaybolmasını önlemek için alabileceğiniz birtakım önlemler de mevcut.

  • Evcil hayvanınızı bağlamak istemeseniz bile, canlının alışık olmadığı bir mekana gitmesi onun için büyük bir risktir. Bu nedenle boyun, gövde ve gezdirme tasmalarınızı gözden geçirmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu ekipmanları güvenilir olmayan her yerde kullanmanız gerekmektedir.
  • Takılan tasmanın canlıya zarar vermediğini ve hareket imkanını kısıtlamadığını iyice kontrol edin. Olması gerekenden biraz daha bol bir tasma güvenli olabileceği gibi hayvana da zarar vermeyecektir.
  • Az önce de belirttiğimiz gibi evcil hayvanınız ile gezerken mutlaka tasmasını takın.
  • Eğer araç ile seyahat ediyorsanız, canlının arabada güvende olduğundan emin olmadan asla tasmasını çıkartmayın. Evcil hayvanınız istenmeyen bir durum yaratabilir.
  • Eğer konaklamalı bir seyahatteyseniz ve kaldığınız yere sizden farklı birileri giriyorsa, mutlaka hayvanınız kapalı ortamda dahi tasmalı olmalı. İçeriye giren yabancı bir temizlik görevlisi olabilir fakat evcil hayvanınız bu durumu fark etmez ve saldırganlık gösterebilir veya mekandan kaçma eğilimi gösterebilir.
  • Evcil hayvanınız çitlerle tamamen korunmuş bir alanın dışındaysa mutlaka tasmasını takmalısınız.
  • Eğer canlı bir şekilde tasmadan kurtulursa onu kovalamayın. Basit komutlarla ve sakin bir ses tonuyla canlıyı geri çağırın.
  • Tasmada yer alan bilgi kağıdını kontrol edin, varsa mikroçipte de yer alan bilgileri kontrol edin.

Seyahatler Evcil Hayvanlar için Zordur!

Seyahat yaparken evcil hayvanınızı anlamanız gerekmektedir. Ait olduğu ortamın dışına çıkan canlılar, mevcut kişiliklerinin dışında da hareketler sergileyebilir. Bu nedenle evcil hayvanınız ile sıkı iletişim kurmak gerekmektedir. Seyahatlerde onu tek başına bırakmamalısınız, mutlaka yanında olmalısınız. Aynı zamanda evcil hayvanınızın huyunu iyi bildiğiniz için buna göre de önlem almalısınız.

Örneğin sosyalleşmeyi sevmeyen bir evcil hayvanınız varsa, onu sosyal ortamlardan uzak tutmaya çalışabilirsiniz.

Evcil Hayvan Kabul Eden Konaklama Tercihi

Bir seyahatte dikkat edilmesi en önemli konulardan birisi de belki de konaklama konusudur. Eğer bir yerde konaklamanız gerekiyorsa, konaklayacağın mekanın evcil hayvan kabul edip etmediğini önceden mutlaka teyit etmelisiniz. Bazı oteller, apartlar, apartmanlar kuralları gereği evcil hayvan kabul etmeyebilir. Bu bilgiye sahip değilseniz mutlaka önceden teyit almalısınız. Teyit almadan gittiğiniz durumlarda olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.

Aynı zamanda yemek, alışveriş, gezi vb. mekanlar için de önceden bir teyit almanız veya bunu internet ortamında sorgulamanız oldukça önemlidir. Evcil hayvan kabul etmeyen mekanların kurallarına lütfen saygı gösterin.



Etiketler: evcil hayvan ile seyahat