× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Evde Kuş Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Püf Nokta!


Kuşları evde beslerken dikkat edilmesi gereken birçok önemli faktör bulunmaktadır. Her kuş türü, kendine özgü ihtiyaçlara sahiptir ve evcil kuşlarınızın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için bu ihtiyaçları karşılamak oldukça önemlidir. Aşağıda kuş beslerken dikkate almanız gereken 7 temel püf nokta maddeler halinde listelenmiştir. Keyifli okumalar dileriz!

Evde Kuş Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Püf Nokta!

1. Kafes Boyutu ve Kafes Düzenine Özen Göstermelisiniz

Kuşlar için doğru kafesi seçmek çok önemlidir. Kuşların mutluluğu için kafes seçiminde oldukça titiz davranılması gerekmektedir. Kuşunuzun türüne uygun büyüklükte bir kafes seçmeli ve kafes içinde hareket etmeleri için yeterli alan sağlamanız gerekmektedir. Kafes içerisinde yer alan aksesuarları düzenlerken, kuşunuzun türüne ve ihtiyaçlarına uygun olarak kafesi dikkatli bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

2. Hijyen Konusuna Çok Büyük Önem Vermelisiniz

Kuşlar için temiz bir yaşam alanı, hem sağlıkları hem de mutlulukları için hayati öneme sahiplik yapmaktadır. Kafesin temizliğini haftada en az bir kez, tercihen haftada iki kez yapmanız gerekmektedir. Kuşunuzun su tüketimini sağladığı su kaplarını düzenli olarak temizlemeli ve içme suyu kullanmalısınız. Bunun yanı sıra ise kuşlarınızın yaşam alanını tozsuz tutmaya özen göstermelisiniz.

3. Beslenme Düzeni Sağlamalısınız

Her kuş türü farklı beslenme ihtiyaçlarına sahiptir. Hazır yemlerle birlikte kuşunuzun beslenme takvimine meyve, sebze ve diğer doğal besinleri de eklemelisiniz. Kuşunuzun beslenme programını çeşitlendirmek ve kuşunuzun ihtiyaçlarını karşılamak için özel vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz. Bunları tabi ki, veteriner kontrolünde yapmanız gerekmektedir. İlgi ve İletişim Konusunu Ön Planda Tutmalısınız

Kuşlar sosyal canlılardır ve sahipleriyle iletişim kurmaktan keyif almaktadırlar. Kuşunuzla düzenli olarak ilgilenmeli, onunla konuşmalı ve onunla oyunlar oynamalısınız. Kuşunuzun güvenini kazanmalı ve ona sevgi göstermelisiniz. Böylece kuşunuz ile sizin aranızdaki iletişim çok daha sağlıklı olacaktır.

4. Oyun Ve Oyuncaklar İle Kuşunuzun Eğlenmesini Sağlamalısınız

Kafeste sıkılmasını önlemek için kuşunuza uygun oyuncaklar satın almanız gerekmektedir. Her kuş türü farklı aktivitelere ilgi göstermektedir. Kuş türlerinin ilgi alanları birbirinden farklı olduğundan dolayı kuşunuzun eğlenebileceği çeşitli oyuncakları denemeniz gerekmektedir.

5. Kuşunuzu Gerektiği Zaman Ödüllendirmeniz Gerekmektedir

Kuşunuzun davranışlarını ödüllendirmek oldukça önemlidir. Yapacağınız bu davranış, kuşunuz ile güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Kuşunuzun tüketmek de sevdiği yiyecekleri ödül olarak tercih edebilirsiniz.

6. Kuşunuz İçin Uygun Olan Bir Uçma Alanı Oluşturmalısınız

Kuşlar doğaları gereği uçmaya ihtiyaç duyan canlılar arasında yer almaktadır. Güvenli bir ortamda kuşlarınızın gün içinde uçmasına izin vermek çok önemlidir. Yapacağınız bu işlem ise genel olarak kuşunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklarını çok büyük oranda destekler.



Etiketler: evde kuş bakımı, evde kuş beslemek