× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Evde Hayvan Beslemenin Çocuklar Üzerindeki 5 Faydası!


Evde kedi beslemek istiyorsunuz ancak çocuklarınız için nasıl olur bilemiyorsanız, evde kedi beslemek çocuklar için faydalı mı merak ediyorsanız, evde kedi bakımın çocuk gelişimine etkisini öğrenmek istiyorsanız buyurun yazımızın devamında tüm soruların cevapları mevcut.

Evde Hayvan Beslemenin Çocuklar Üzerindeki 5 Faydası!

Yüzyıllardır çoğu insan dört ayaklı dostlarımızla birlikte yaşamaktadır. Bu evcil dostlarımız arasında ise kendilerine has karakterleri ve güzellikleriyle kedilerin ayrı bir yerleri var. Kediler asırlardır en yakın evcil dostlarımız arasında. Bu güzel hayvanların 7500 yıllarda evcilleştirildiği tahmin edilmekte. M.Ö. 3000’li yıllarda kediler Eski Mısır Saraylarında önemli bir konuma ulaşmıştır ve bu tatlı canlılar konumlarını hala evlerimizde korumaktadır. Oyuncu ve uyumlu kişilikleri herkese kendilerini sevdiren kedilerin evde bakımı çocuklar içinde oldukça faydalı, üstelik uzmanlar tarafından da tavsiye edilmekte. Eğer evinize kedi almayı düşünüyorsanız yazımızın devamında evde kedi beslemenin çocuklar için faydalarına ulaşabilirsiniz. İşte evde kedi beslemenin çocuklara faydası.

DUYGUSAL BAĞ VE İLİŞKİ

Her canlı duygusal ve ilişki ihtiyacı ile dünyaya gelir. Bir bebeğin ilk ilişkisi ve duygusal bağı annesiyle ya da bakım veren birey ile kurulur. Bebek büyüdükçe çevreyi keşfetmeye başlar ve başka canlılarla bağ kurmaya çalışır. Evcil hayvanlar bizlere sundukları koşulsuz sevgileriyle kusursuz bir bağ kurabilirler çocuklarla. Çocuğun ilişki ihtiyacını ve duygusal bağ kurmasını sağlayarak onların gelişimine olumlu katkı sağlarlar. Üstelik bu canlı yaşayan duygusal bağ çocuğunuzun diğer canlılarla daha kolay empati yapabilmesine de katkı sağlar. Duygusal bağ kurabilen ve ilişki ihtiyacı karşılanmış çocuk dünyaya daha güvenle ve sevgiyle bakabilir ve daha üretken sosyal bir yetişkin olur.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ

Kediler çok temiz hayvanlardır. Sürekli kendilerini temizlerler ve bulundukları ortamlarında temiz olmasını isterler. Bu açıdan evde kedi bakımı köpek bakımına göre daha çok tercih edilmektedir. Ayrıca kedilerin salyaları ürettikleri bir maddeden dolayı temizdir. Evde kedi beslenmesinin çocukların bağışıklığına güçlendirici etki yapmaktadır. Evde kedi besleyen çocukların bağışıklıklarının daha güçlü olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Evde kedi beslemek alerji ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği, azalmasına yardımcı olduğu da bilinmektedir. Ayrıca bireylerin ve çocukların evcil hayvan ile kurdukları bağın depresyon gibi hastalıklara iyi geldiği, olumlu duyguları çoğalttığı ve olumsuz duygularla baş etmeyi kolaylaştırdığı da araştırmalarla ortaya konmuştur.

İYİ BİR OYUN ARKADAŞI

Özellikle bazı kedi cinsleri çok oyuncudur ve çocukları çok severler. Uyumludurlar. İran kedisi ve İngiliz kısa tüylü kedileri hem uyumlu hem de oyuncudurlar. Böylelikle çocuklar için ideal bir arkadaş olur evin içinde. Çocuk için evde kedisiyle geçireceği vakit, zararlı alışkanlıkların azaltılmasında etkili olabilir. Kedisiyle oyun oynarken kendisini oyalamayı, oyun kurmayı ve oyunda paylaşmayı öğrenirler.


SORUMLULUK ARACI

Evde kedi bakımı, 6 yaşından büyük çocuklarınız varsa onlar için muhteşem bir sorumluluk edinme fırsatı olacaktır. Kedinin bakımıyla ilgili küçük sorumlukları çocuğun yapmasına izin vermek onların gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Kedinin bakımında su ve yem kabının doluluğu, kedinin her gün taranması gibi yapabileceği basit görevlerle çocuğunuzun gelişimine ve sorumluluk bilincine katkıda bulunabilirsiniz.

HAYVAN SEVGİSİ

Her anne baba çocuklarını doğa ve hayvan sevgisi ile büyütmek ister. Evde kedi bakımı ise bunun için muhteşem bir fırsattır. Kediler zamanla en ilgisiz insana bile kendilerini sevdirebilirler. Onu sevmeniz için çeşitli sevimlilikler yaparlar ve yanınıza kucağınıza yatarak sizi güzel kürkleriyle sıcacık yaparlar. Eğer evde kedi besleyen bir aileyseniz çocuğunuza hayvan sevgisini öğretmek için ekstra bir çaba harcamanıza gerek bile kalmaz. Bu güzel hayvanlar çocuklarınızla kurdukları bağ sayesinde onlara hayvan sevgisini en organik şekilde aşılarlar.



Etiketler: kedi bakımı, evde kedi beslemek